.

.

Thursday, 7 June 2012

Aku seorang penglipur lara :)


Hai sayang , manja , DORAEMON , and segalanya :) . okay now dah hari JUMAAT . ulang lagik JUMAAT . kau tahu apa maksud tue ? tahu tak ? 

tu lahh hari yang nak kiamat nanti . sekarang dah macam macam benda pelik jadi . gawad gini . so , beramal laa selagi MAMPU . aik ? pa de kess aku buad tajuk ILMIah ni ? . so LUPAKAN .selagi anda mampu lupakn!  . 

so wat de duck lagy dua hari aku nak kena balek HOTEL * nak jugak mewah . hotel aku bayar beratus beb . kau ado ? lantak lahh kan . hari tu aku ade cakap nak meroyan kat belog bercerita pasal sekolah aku lagik kan ? 
disebabkan TIME masih ada walaupun mak aku tengah panggil panggil nak balik kampung . aku tetap dengan pendirian duduk KAKU di hadapan laptop mewahku ini menaip apa yang aku rasa baru ja terlintas kat otak PANDAI aku ni . so kita mulakan cerita kebangsaanku . eh sebelum tue . boleh tolong aku undurkan balik tak masa ni ? tanak balik lagi HOTEL . memang mahai . tapi wa RINDU pemili lahh derrr . kau apa tahu . menangis hati kecik ni :)

okay kita start dari KRS . Kadet Remaja Sekolah . okay aku join de club KRS . semua dekat perlis yang kenai aku tersentap sikit aku cakap aku masuk benda alah tu . hiew hiew mati aku lau budak KRS tahu aku cakap KRS tue benda alah . tapi . sapa nak kesah ? hehe . jgn sampai makimaki KRS sudah . sasyau nanti !!
maunya tak tersentap . dulu aku pinkpnik je . disebabkan dulu aku BLUR ? aku minat warna pink , so aku pilih PUTERI ISLAM . so wattttt ? HAHA spongeBOB . laa aku ni . memang boring gaban masuk pinkpink tue dulu . so , disebabkan tu la aku tak masuk puteri islam kat sekolah baru ni . ( smv pertanian Diamond Bay) . aku ingatkan kat sini boring gak . tapi idoknye . tuptup ada la pulak puteri sulung la , bongsu laa . banyak lagi la yang semuanya dimulakan dari PUTERI . dulu mung tau dok . mane ade gini kat kolah aku . SOHAI kan awakk ? 

sejak aku masuk KRS ni kan . kan kan ? aku semakin hitam lagi lah wat de bangau . aku usaha laa cari FAIR & LOVELY nak tutup hitam ni , tapi sampai cuti sekarang ni pon tak hilang . padehal kawadnya yang hitamnya dari bulan 3 lagik . hah . baru aku ingat . disebabkan aku masuk kawad . aku lawan kawad haritu , peringkat daerah . JOHAN wey . ulang lagik JOHAN JOHAN JOHAN wey . bukan johan asari TAU . semua tu usaha aku lettew . HAHA . tapi peringkat daerah ja pon . nuu , negeri ado lagi baii . kitorng dpat NAIB JOHAN peringkat negeri . disebabkan masalah yang songoi ja punn . sohai gilakk ! naik bengang aku tengok budak laki dah jadi beruk terlompat lompat . wey wey BUDAK LAKI yang masuk kawad krs . UNTUNG LAA MENANG KAN . apa tu JOHAN NEGERI . hmm.. feddupp :(

hmm . ade banyak lagik ni ceritonye . mak aku dah terjerit jerit dah tue . japgi aku kena ambik air bagi kat die . kesian aku tengok nanti . hiewhiew . bye bye sayang . ASSALAMUALAIKUM . ingat !! beramal lah selagi anda masih HIDUP dibumi ALLAH .  

weyyy , jangan lupakan NURUL ILMI ROHAZI tau .mesti selalu rindu dia . kalau nak selalu dekat dengan dia . selalu selalu lahh pakai baju purple . 





No comments:

Cetry KLIK!Magical nie :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...